NA GRANICAMA

Vlahušić traži posebnu cestovnu traku za Dubrovčane

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 13.12.2012 08:37
  • Objavljeno 12.12.2012 u 19:55
cesta D404

cesta D404

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić poslao je pismo ministrima Ranku Ostojiću, Slavku Liniću i Vesni Pusić u kojemu traži da se do ulaska Hrvatske u Europsku uniju na graničnim prijelazima kod Kleka i Bistrine između Hrvatske i BiH uredi poseban trak za osobna vozila s dubrovačkim registarskim oznakama

S obzirom na to da je sinoć Gradsko vijeće prihvatilo pet milijuna vrijedan projekt subvencioniranja zračnog prijevoza za Dubrovčane pod nazivom 'Zračni most', dubrovački gradonačelnik zatražio je od mjerodavnih ministarstava posebni trak na graničnim prijelazima koji bi vlasnicima osobnih automobila s dubrovačkim registarskim oznakama omogućio razmjerno brz prijelaz granice unatoč strogom nadzoru po schengenskim standardima.

U pismu je istaknuto kako podupiru projekt pelješkoga mosta i koridor preko Neuma, ali ta se rješenja u najboljem slučaju mogu ostvariti tek za nekoliko godina. Zato je za Dubrovkinje i Dubrovčane nužno od 1. srpnja 2013. uvesti lako provedivo rješenje kojim će se ublažiti nepovoljan prometni položaj stanovnika juga Hrvatske, ističe u pismu ministrima dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!