NEDJELJOM U 2

Vlahušić ozbiljno optužio Društvo prijatelja

29.04.2012 u 17:00

Bionic
Reading

U današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković ugostio je dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića. Dvojac je razgovarao o turističkoj ponudi Dubrovnika, sukobu gradonačelnika s Društvom prijatelja dubrovačkih starina, golf terenima te mnogim drugim temama

'Kako to da vas je Pero Vićan izvrgnuo takvom ruglu i vi ste još s njim u koaliciji, što ne koalirate s HDZ-om, oni vam to nisu učinili? Je li možda jedan o drugom previše znate pa se bojite razvrgnut tu koaliciju?' pitao je Stanković Vlahušića o aferi Šipan.

Kako navodi Dubrovniknet.hr, Vlahušić je prvo kazao kako ta koalicija funkcionira samo na razini Gradskog vijeća te je dodao kako se njemu osobno ta koalicija ne sviđa, ali kad se dogodila afere, imali su dva jednako loša izbora - 'nakon godinu dana od izbora, raspustiti Gradsko vijeće ili ostati u koaliciji s ljudima u koje nemate povjerenja'.

O golfu je gradonačelnik kazao kako on referendum nikad nije obećao i da toga nema u njegovom predizbornom programu, ali da će ga provesti kad bude gotova Studija o utjecaju na okoliš, kao i Urbanistički plan uređenja 'ako se definira jasno pitanje i prikupe potrebni potpisi'.

Vlahušić je u emisiji 'Nedjeljom u 2' iznio i ozbiljne optužbe na račun Društva prijatelja dubrovačkih starina govoreći kako su oni pola zarađenog novca uložili u zidine, a drugu polovicu u stjecanje nekretnina.

'Ima dana kad se zaradi po 500 tisuća kuna dnevno, najteži posao u Hrvatskoj ljudi misle da je baviti se poljoprivredom i nekim teškim fizičkim radom, ali ako ste predsjednik Društva prijatelja, onda vam je najteži posao prebrojiti novac i odlučiti koliko ćete sutra uplatiti na svoj privatni žiroračun, jer je to privatna udruga koja za upravljanje zidinama, a ne plaća jedne lipe ni državi, niti gradu jer nema koncesiju', kazao je Vlahušić.