SLOŽNA BRAĆA...

Vlado Sanader založio vilu za bratovu jamčevinu

13.06.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Vlado Sanader, koji se u Švicarskoj, u kojoj živi, predstavlja kao Flavio, trebao je osigurati 400 tisuća eura, koliko je bilo potrebno da svog brata Ivu Sanadera izvuče iz austrijskog pritvora uz jamčevinu

Večernji list iz krugova bliskih bivšem premijeru doznaje da je Sanader do prošlog tjedna bio siguran da će biti pušten uz jamčevinu. Zadužio je stoga brata da prikupi svotu od 400 tisuća eura jer su mu računi uglavnom blokirani. Flavio, tj. Vlado osigurao je novac hipotekom na vilu u mjestu Niederwillu u blizini Züricha, čija je vrijednost barem 1,7 milijuna švicarskih franaka.

Flavio je kupio vilu 2008. godine, a dotad je živio u skromnoj kući u drugom selu. Večernji list piše da su se njegovi poslovi povećali dok je njegov brat bio premijer i predsjednik HDZ-a.

Prije toga Flavio Sanader pisao je PR tekstove te izdavao knjige i brošure, a 2003. osnovao je tvrtku Redana, sa sto tisuća švicarskih franaka, koja se bavi savjetovanjem međunarodnih kampanja i osoba, kupnjom nekretnina i kupnjom udjela u drugim tvrtkama u Švicarskoj i inozemstvu.

Redana je navodno posredovala u ulaganjima nekih stranih investitora u Hrvatskoj. Iako Flavio više nije u vlasništvu Redane, pojavljuje se kao član uprave u nekoliko drugih švicarskih tvrtki: od studenog 2008. u tvrtki Zugkraft, a od studenog 2003. do kolovoza 2008. u H+V Verglas.

Te su tvrtke registrirane za PR i izdavaštvo, no Flavio je bio član uprave i tvrtke SCORES Sport Management, koja posreduje pri prodaji i kupnji sportaša. Od kolovoza 2008. ima i PR tvrtku FS Media, čiji je osnivački kapital sto tisuća švicarskih franaka. Sjedište te tvrtke i danas je u obiteljskoj vili u Niederwillu.