TUĐMAN BRANI GENERALE

'Vladina represija je neprihvatljiva!'

10.12.2009 u 18:09

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman požalio se Vladi jer smatra da upad u stanove, pretresi i privođenja hrvatskih časnika i načelnika Glavnog stožera na dan obilježavanja 10. obljetnice smrti prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana nisu prihvatljivi

'Hrvatska politika i država institucionalizira represiju kao prihvatljiv oblik ponašanja prema visokim časnicima i dužnosnicima Oružanih snaga', ističe Tuđman u svom zahtjevu Vladi.

'Vlada podilazi Brammertzu'

Smatra da vlast podilazi i pokazuje 'krajnji podanički mentalitet prema Tužiteljstvu Haškoga suda i svojim političkim mecenama'. Kaže da se primjenom represije očito želi poručiti kako za sudionike Domovinskoga rata ne vrijedi zaštita ljudskih prava.

'Uporaba staljinističko-rankovićevske metode kao institucionalizirani oblik nove represije ima za svrhu diskreditaciju Domovinskog rata u cjelini, s konačnim ciljem poništavanja uspostave i međunarodnog priznanja samostalne i suverene države Hrvatske', naglasio je Tuđman.

'Čemu Vladina represija?'

Kaže da je poznato da u vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja' nije bilo nikakvog prekomjernog granatiranja ni izgona Srba te se pita: 'Zašto hrvatska Vlada poduzima represivne mjere prema sudionicima 'Oluje'?'

'Teško je povjerovati da hrvatskoj Vladi nije poznato da je potraga za fantomskim topničkim dnevnicima dio specijalnoga rata, kojem je cilj iznuditi poželjne presude, nepostojećim topničkim dnevnicima', smatra Tuđman.

'Umjesto da surađuje sa Sudom i odbaci neprimjerene i neutemeljene zahtjeve Tužiteljstva, ovakvom politikom Vlada izravno radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa i obrane generala Gotovine, Markača i Čermaka', kaže Tuđman i traži od Vlade punu potporu u obrani hrvatskih generala 'te da poštuje odluke Hrvatskoga sabora i Ustavnog suda Republike Hrvatske o Domovinskom ratu i vojno-redarstvenim operacijama 'Bljesak' i 'Oluja', kako bi se zaštitio dignitet Domovinskog rata i svih njegovih sudionika'.