‘PRIJETNJE I UCJENE’

Vlada vodi politiku u stilu najboljih mafijaških obitelji

21.07.2012 u 12:43

Bionic
Reading

Uzet ćemo vam sve što možemo, a ako se usprotivite uzet ćemo vam i dosta više, jasno je sindikalcima poručila Vlada, smatra Lesar

Vlada RH koristi metode zastrašivanja kada umjesto da pregovara sa sindikatima kao socijalnim partnerima zapravo vodi politiku prijetnji i ucjena u stilu najboljih mafijaških obitelji, poručili su Hrvatski laburisti nakon što je Vlada okupila sindikate javnih službi naglasivši kako započinje s dijalogom kako bi se uštedjela dovoljno novca iz proračuna i sačuval hrvatski kreditni rejting.

Vlada, naglašavaju Laburisti, otkako je počela vladati, ne vidi drugog izlaza nego da udari po džepu one koji nemaju i da pomogne onima koji imaju, odnosno bankama.

‘Ova Vlada je navodno socijaldemokratska pa zato i Hrvatske laburiste čudi kako se potencijalne uštede pokušavaju ostvariti na isključivo ramenima onih koji žive od svog rada’- stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Laburista, Dragutin Lesar.

Lesar također poručuje kako je Vlada RH sindikatima dala ponudu koja se ne može odbiti, a oma glasi: Uzet ćemo vam sve što možemo, a ako se usprotivite uzet ćemo vam i dosta više. Iz jednostavnog razloga jer mi to možemo – mi smo Vlada. Također smatraju kako se iz ovih poteza Vlade jasno vidi kako se boje naroda, ali naravno s razlogom

‘Od prvih koraka koje je navodno socijaldemokratska, a zapravo liberalna vlada poduzimala vidi se što je nakanila – smanjiti potrošnju. Ne zabrinjava je što to nije uspjelo nikome u svijetu. Vlada je već smanjila potrošnju kroz povećanje PDV-a, rast cijena energenata, komunalija, ali očito si je zadala za cilj da mora smanjiti i plaće. I dalje dere kožu onima koji su ju izabrali. Kako građani manje troše trgovina se usporava, a s njom i proizvodnja. Smanjena potražnja, kroz smanjena primanja, izravno ubija radna mjesta. Neki su to u svijetu shvatili, naši genijalci na vlasti još nisu. I izgleda da neće dok im bura ne donese valove pod prozore. A onda će biti kasno’, poručuje vladajućima Lesar.