MEĐU ONIMA KOJI SU VEĆ U SUSTAVU

Vlada traži 197 stručnjaka za fondove EU-a

26.07.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Kako bi dobila dozvolu za upravljanje pretpristupnim programima Europske unije, bez prethodne kontrole Delegacije, Vlada je danas odlučila preraspodijeliti 197 zaposlenika u državnoj upravi tako da se bave isključivo povlačenjem sredstava iz fondova

Ministarstva i ostale državne institucije uključene u IPA projekte do kraja 2012. godine imaju zadatak osigurati sve potrebne uvjete kako bi dobile dozvolu za upravljanje pretpristupnim programima bez dozvole Delegacije EU-a te kako bi dobile dozvolu za provedbu fondova EU-a.

Ministarstva i ostale institucije dužne su do kraja listopada angažirati dodatne zaposlenike putem internog oglasa (preraspodjelom) ili dodatno zaposliti nove ljude putem javnog natječaja.

Ministar financija Slavko Linić kaže da je potrebno 197 djelatnika na tim poslovima. Tvrdi da se masa plaća iz državnog proračuna neće mijenjati i da će svi zaposlenici biti izabrani unutar sustava. U odluci također stoji da će se 'za ukupan broj novozaposlenih osoba na poslovima provedbe IPA programa i fondova (...) smanjiti broj zaposlenih u državnim upravnim organizacijama, uredima i agencijama na drugim poslovima, kako bi se osiguralo da broj zaposlenih ostane nepromijenjen'.

Ministarstva su dužna osigurati edukaciju zaposlenika do kraja godine, posebno u dijelu pripreme natječajne dokumentacije, provedbe natječaja, ugovaranja te praćenja provedbe.