LET VLADINIM AVIONOM

Vlada, Sabor i HDZ se očitovali oko puta u Helsinki

29.12.2018 u 18:49

Bionic
Reading

Nakon više od mjesec dana Vlada, Hrvatski sabor i HDZ su poslali Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa očitovanje zbog prozivki oko stranačkog puta u Helsinki

U objašnjenju stoji kako je HDZ platio smještaj i dnevnice, ali i avionske karte za više od 20 HDZ-ovih delegata koji su stigli komercijalnim letom. Sve skupa stajalo ih je oko 85 tisuća kuna, doznaje Dnevnik Nove TV.

Premijer može odobriti tko s njim leti u službenom zrakoplovu i Vlada tu ne vidi sukob interesa. Povjerenstvo, koje je prošli tjedan poslalo požurnicu zbog probijenog roka, nakon Nove godine proučit će poslanu dokumentaciju.

'Taj predmet ima svoju izvjestiteljicu koja sve te podatke analizira onda imamo radni sastanak na kojem izvjestitelj izlaže taj predmet i vidimo da li nam još nešto treba što smo utvrdili iz tih činjenica koje smo dobili. Onda idemo ili na sjednicu ili tražimo još dodatnu dokumentaciju', kazala je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Na pitanje koliko će Povjerenstvu trebati vremena da sve pregleda, Novaković kaže da to ne bi trebalo biti zahtjevan posao.