POTICANJE MRŽNJE

Vlada osudila marš A-HSP-a i morbidne naljepnice u Vukovaru

26.02.2017 u 17:07

Bionic
Reading

U povodu uvredljivih i sramotnih plakata, koji su se jučer pojavili na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine koji ne pridonosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana Republike Hrvatske.

Također, oštro osuđuju današnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojima se, promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske.

Cilj organizatora i sudionika spomenutih akcija sračunat je i usmjeren na poticanje straha i netolerancije u društvu i u suprotnosti je s ciljevima Vlade Republike Hrvatske u postizanju pravne sigurnosti, političke stabilnosti i gospodarskog rasta i napretka hrvatskih ljudi.

Vlada Republike Hrvatske odlučno se protivi svim pojavnim oblicima govora mržnje, netolerancije i diskriminacije od strane pojedinaca i skupina koje se ne mire s postojanjem i razvitkom moderne, demokratske i prosperitetne hrvatske države, te u tom smislu djeluju državne institucije, navodi se u priopćenju hrvatske Vlade.