'ZAŠTITA ZDRAVLJA I ŽIVOTA'

Vlada ograničila cijenu zaštitnih maski za lice na maksimalno 12 kuna

30.04.2020 u 13:45

Bionic
Reading

U točki 11. dnevnog reda današnje sjednice Vlade, pod nazivom 'Prijedlog odluke o dopunama Odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode', našao se zanimljiv sadržaj: Vlada je ograničila cijenu zaštitnih maski za lice u maloprodaji na maksimalno 12 kuna

Ministar gospodarstva Darko Horvat izvijestio je kolege na sjednici Vlade da pokretanje gospodarske aktivnosti uključuje i intenzivnije kretanje građana, stoga je potrebno omogućiti dovoljan broj maski za lice za zaštitu i prevenciju širenja virusa u trgovinama, javnom prijevozu i drugim javnim prostorima.

'U svrhu osiguranja zaštite zdravlja i života ljudi na području Republike Hrvatske, uslijed epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, Vlada Republike Hrvatske ograničava najvišu maloprodajnu cijenu maske za lice na najviše 12 kuna', kazao je ministar Horvat.

  • +13
U NSK održana 227. sjednica Vlade RH Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Odlukom se zadužuje Državni inspktorat RH da u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pripremi predložak deklaracije, odnosno informaciju o proizvodu maske za lice, a sukladno odredbama propisa kojima se uređuju predmeti opće uporabe, kazao je Horvat, a odluka je potom prihvaćena.

  • +7
Atmosfera u centru Zagreba nakon prve faze popuštanja mjera uzrokovane koronavirusom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić