U ČETVRTAK STIŽE IZVJEŠĆE

Vlada održala završni sastanak oko Poglavlja 23

07.05.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatska vlada održala je u subotu završni sastanak za pripremu Izvješća o ispunjenim obvezama u Poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava koji će vlada donijeti u četvrtak, doznaje se iz službenog priopćenja

Na sastanku, na kojem su osim premijerke Jadranke Kosor sudjelovali i predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Ranko Marijan, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, glavni pregovarač s EU Vladimir Drobnjak, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, mistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i predstojnik Ureda za nacionalne manjine Vlade RH Branko Sočanac, razgovaralo se o dosad postignutim rezultatima, dodaje se u priopćenju.

Ranije u subotu premijerka Kosor je nakon sastanka s poljskim kolegom Donaldom Tuskom kazala da hrvatska vlada sljedeći tjedan podnosi završno izvješće o poglavlju 23. te da se nada se da će Europska komisija zaključiti da je Hrvatska dobro obavila posao. Tom je prilikom izrazila uvjerenost da će Hrvatska do kraja lipnja završiti pregovore i naglasila da 'u tu mogućnost hrvatska vlada nikada nije prestala vjerovati'.

Nakon sastanka u Banskim dvorima jedino je glavni pregovarač Vladimir Drobnjak novinarima kratko rekao da 'sve štima' i da je 'sve dobro'.