PREDSJEDNIKOVA KRITIKA:

'Vlada nema program za izlazak iz krize'

21.03.2010 u 08:49

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović ponosan je, izjavio je u intervjuu za Novi list, na to što se umiješao u sukob poljoprivrednika i Vlade. Po njegovom mišljenju, Banski dvori još uvijek nemaju cjeloviti program izlaska iz krize

U opsežnom intervjuu Josipović je najviše govorio o svom odnosu s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i obavještajnom zajednicom.

Kao neistinitu predsjednik je odbacio tvrdnju iz medija da je vrlo zabrinut zbog stupnja koncentracije vlasti u Karamarkovim rukama te da 's Milanovićem i Sanaderom radi na njegovoj demontaži'.

'To je političko-medijska znanstvena fantastika koja se povremeno javlja i to naprosto nema smisla. Ne, ne vidim ništa sporno u tome što je gospodin Karamarko ministar. Izbor ministra je demokratski proces u kojem sudjeluju birači na izborima, premijer kao mandator i Sabor', rekao je za Novi list Josipović.

Njegov angažman u pregovorima s pobunjenim slavonskim seljacima za Josipovića je ogledni primjerak 'kako predsjednik države u kriznim situacijama treba postupati', i tako će, naglasio je, činiti i dalje.

'Ja sam ponosan na taj svoj prvi okršaj na unutarnjem planu. Umiješao sam se u trenutku kada su barikade bile podignute i kad se spremao ozbiljan rat jer su pregovori propali. Moja je jedina intencija bila da te ljude vratim za pregovarački stol', objasnio je predsjednik.

Od Banskih dvora Josipović očekuje cjeloviti gospodarski program, sustavni skup mjera koje će Hrvatsku izvući iz krize koji zasad, ustvrdio je, ne vidi.