KAKVA ŠTEDNJA?!

Vlada nabavlja 1.241 novo vozilo

12.11.2010 u 09:45

Bionic
Reading

Na zatvorenom djelu jučerašnje sjednice Vlada je donijela odluku o nabavi čak 1.241 novom vozilu do 2015. godine

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu financija, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvu obrane, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Državnoj geodetskoj upravi i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za razdoblje od 2010. do 2015. godine, za najam 1 241 vozila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti.

Ured za središnju javnu nabavu proveo je dva otvorena postupka javne nabave za najam ukupno 1 241 vozila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti za potrebe središnjih tijela državne uprave. Kako će se pojedinačni ugovori potpisivati na razdoblje od tri do pet godina, potrebna sredstva planiraju se kroz više proračunskih godina.

Ne radi se o novom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila kod navedenih tijela državne uprave, već je isključivo riječ o najmu radi obnove postojećih voznih parkova koji će omogućiti daljnje redovno obavljanje poslova iz njihove nadležnosti, navodi se u priopćenju Vlade.