PRORAČUN OD 4 MIL. EURA

Vlada Kosova imenovat će šefa ureda za sjever K. Mitrovice

20.06.2012 u 10:15

Bionic
Reading

Zadaća je ureda, koji će u početku činiti sedam direkcija sa 55 zaposlenih, pružanje svih usluga građanima i koordinacija aktivnosti i investicije u sjevernom dijelu Kosova

Vlada Kosova sutra će imenovati šefa ureda za sjever Kosovske Mitrovice gdje su Srbi u većini i on će biti odgovoran za organizaciju rada i funkcioniranje ureda koji se formira odlukom kosovske vlade prošlog mjeseca, doznaje agencija Beta iz izvora u vladi Kosova, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

Zadaća je ureda, koji će u početku činiti sedam direkcija sa 55 zaposlenih, pružanje svih usluga građanima i koordinacija aktivnosti i investicije u sjevernom dijelu Kosova, a izvršni dužnosnik ureda imat će ovlasti koje imaju načelnici općina na Kosovu, pojašnjava Beta.

Ured će imati do 80 radnih mjesta i godišnji proračun od četiri milijuna eura za osnovne usluge za zajednicu i infrastrukturne objekte u sjevernom dijelu Mitrovice. Na javni natječaj za 55 otvorenih radnih mjesta prijavilo se 1400 kandidata, među kojima najviše Srba, pa su vođe Srba sa sjevera Kosova zaprijetile kako će oni koji budu radili u uredu 'odgovarati prema zakonima Srbije'.