ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada kadrovirala po županijama, imenovani novi predstojnici ureda državne uprave

07.12.2017 u 19:13

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak na zatvorenome sjednice, među ostalim, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara, prihvatila usmeno izvješće s Pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu i posebnim osvrtom na reformske prioritete te donijela neke kadrovske odluke

Vlada je povukla ovlaštenja za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovala predstojnike ureda državne uprave u županijama.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, povučeno je ovlaštenje Branki Saks. Predstojnicom Ureda državne uprave u toj županiji imenovana je Marija Jungić. U Brodsko-posavskoj županiji, ovlaštenje je povučeno Mariju Vučiniću. Predstojnikom Ureda državne uprave u županiji imenovan je Petar Antunović. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ovlaštenje je povučeno Baldu Pušiću. Baldo Pušić istodobno je imenovan predstojnikom Ureda državne uprave u toj županiji.

U Međimurskoj županiji, ovlaštenje je povučeno Branimiru Posavcu. Istodobno je Branimir Posavec imenovan predstojnikom Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji. U Osječko-baranjskoj županiji, ovlaštenje je povučeno Andrijani Ćelap. Predstojnicom Ureda državne uprave imenovana je Kata Kovačević. U Požeško-slavonskoj županiji, ovlaštenje je povučeno Đurđi Babić.  Olivera Baričević imenovana je predstojnicom Ureda državne uprave.

U Primorsko-goranskoj županiji, ovlaštenje je povučeno Jasni Turak, a Ingrid Mrđen imenovana je predstojnicom Ureda državne uprave. U Sisačko-moslavačkoj županiji, ovlaštenje je povučeno Kati Lerotić. Silvija Desić Basarić imenovana je predstojnicom Ureda državne uprave. U Virovitičko-podravskoj županiji povučeno je ovlaštenje Katarini Boljevčan, a predstojnicom Ureda državne uprave imenovana je Sanja Bošnjak.

U Zadarskoj županiji povučeno je ovlaštenje Ivi Gregovu, a predstojnikom Ureda državne uprave imenovan je Stipe Zrilić. U Zagrebačkoj županiji, ovlaštenje je povučeno Jošku Buli, a Ivana Belec imenovana je predstojnicom Ureda državne uprave u toj županiji.

  • +13
Vlada RH se izjasnila o amandmanima podnesenim na proračun za 2018. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Razriješen je dosadašnji predstavnik Vlade u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Marinko Papuga. Novom predstavnicom Vlade u tome vijeću, koja se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovana je Majda Burić.

Razriješeni su dosadašnji voditelj i zamjenica voditelja Zajedničkoga odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ mr. sc. Tonči Staničić i Draginja Dokmanović. Mr. sc. Amir Muharemi, imenovan je ovlaštenim predstavnikom Republike Hrvatske u spomenutom Zajedničkom odboru, sukladno članku 5. Aneksa B Ugovora o pitanjima sukcesije (Narodne novine – Međunarodni ugovori, broj 2/04). Njegovim zamjenicama imenovane su  Draginja Dokmanović i Nevenka Cujzek.

Razriješeni su dosadašnji član i zamjenik člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost Bernard Gršić i Božo Zeba. Novom je članicom Nacionalnoga vijeća imenovana Zrinka Bulić, a njezinim zamjenikom imenovan je Zoran Luša.

Vlada je izmijenila Odluku o utvrđivanju sastava i imenovanju predsjednika, članova i tajnika Povjerenstva Vlade RH za granice jedinica lokalne samouprave, čime su razriješeni dosadašnji predsjednik, stalni članovi i tajnik, te su imenovani novi predsjednik, stalni članovi i tajnik Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija, Ministarstva kulture i Državne geodetske uprave.

  • +23
Vlada na sastanku s hrvatskim županima Izvor: Cropix / Autor: Emica Elveđi

Razriješeni su dr. sc. Mihovil Škarica, Ines Merćep, Dražen Ivanušec, mr. sc. Niko Raič, Marica Mikec, Antonio Šustić i Krešimir Margaletić. Novim predsjednikom Povjerenstva za granice jedinica lokalne samouprave imenovan je Darko Nekić, stalnim članovima imenovani su Ines Merćep, Dražen Ivanušec, Nevenka Brkić, Marica Mikec i  dr. sc. Nikola Vučić, dok je tajnikom Povjerenstva imenovan Ivan Ćurić.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d. predložila izbor Ivana Benete, Vildane Megla, Hrvoja Mršića i Josipa Štimca za članove Nadzornog odbora društva sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a  najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im je mandat istekao  dana 24. studenoga 2017. godine.

Vlada je Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT d.o.o., predložila imenovanje Ivane Gudelj Tičak  za članicu Uprave društva, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Razriješen je Dražen Jakopec, dosadašnji član Upravnog odbora Međunarodne ustanove – Fundacija za razminiranje i pomoć žrtvama mina sa sjedištem u Ljubljani, Republika Slovenija. Novim je članom Upravnog odbora Fundacije, kao  predstavnik Vlade RH, imenovan Zdravko Modrušan.