DILETANTI IZ BANSKIH DVORA

Vlada je izvrgla podsmjehu cijelu zemlju

11.03.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Premijer Ivo Sanader najavio je u Saboru zakonske izmjene kojima će se onemogućiti da mirovinu na osnovi istog zastupničkog mandata ostvaruju zastupnici koji su zamrzli svoj mandat i njihovi zamjenici u saborskim klupama

Najavio je i da će svi dužnosnici, uključujući i ministre i državne tajnike, pravo na povlaštenu mirovinu dobivati tek nakon punog mandata.

Odgovarajući na pitanje nezavisnog zastupnika Dragutina Lesara, tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, Sanader je kazao kako mu nije poznato tumačenje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva po kojem dužnosnici koji su radili i u inozemstvu ostvaruju pravo na punu mirovinu iz inozemstva i iz Hrvatske.

Antu Kotromanovića (SDP) zanimalo je zašto Vlada ne pozove časnike koji su sudjelovali u operaciji Oluja kako bi haškom Tužiteljstvu objasnili da neki dokumenti koje traži ne postoje.

Kotromanović je, među ostalim, kazao kako se od njegove operativne grupe Sinj traže tzv. topnički dnevnici, iako ta grupa nije imala topništvo.

"Vlada je prvo govorila da topnički dnevnici ne postoje, zatim da postoje, ali da nisu potpuni, pa na kraju da postoje, ali ih netko skriva", kazao je Kotromanović.

Vladu je prozvao da je "kaosom i čistim amaterizmom izvrgla podsmjehu sve nas, Domovinski rat i cijelu zemlju".

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor odbacila je tvrdnje da je Vlada mijenjala stav o topničkim dnevnicima.

"Vlada uvijek govori isto, a to je da u potpunosti surađuje s Haaškim sudom, da je to naša ustavna obveza i da smo vrlo otvoreni i apsolutno iskreni u toj suradnji", naglasila je Kosor.

SDP-ovcima je poručila kako je apsurdno da prozivaju Vladu da taji dokumente iz Haaga, budući da su, kaže, u vrijeme SDP-ove Vlade haaške optužnice skrivane u ladicama.