ČAČIĆ SPREMA TUŽBU ZA KLEVETU

'Vlada je brod luđaka bez kormilara'

02.03.2011 u 13:17

Bionic
Reading

'Brod luđaka bez kormilara', riječi su kojima je predsjednik HNS-a Radimir Čačić opisao Vladu protiv koje će sutra podignuti tužbu zbog klevete

Čačić je ponašanje čelnih ljudi HDZ-a u posljednjih nekoliko dana sveo na četiri točke prema kojima će tužba biti podignuta.

Zamjera im izjavu da je oporba organizirala huliganske prosvjede, da su izgrednicima plaćali 250 kuna te izjavu Frane Matušića i Darka Milinovića da su se čelnici HNS-a i SDP-a sastajali s organizatorima prosvjeda, konkretno Čačić sa Željkom Sačićem. Šest narodnjaka pita se što je u pozadini tog ludila i 'ogromne količine laži'. Čačić opovrgava sve navedene optužbe te dodaje da sa Sačićem nije razgovarao niti se sastajao više od deset mjeseci. 'Pravna država će tu imati posla. Tijekom dana ćemo angažirati odvjetnika te sutra podižemo tužbu protiv cijele Vlade zbog laži, objeda i kleveta', istaknuo je predsjednik HNS-a.

Sa Sačićem u dobrim odnosima

Iako se, kao i Vesna Pusić, ne slaže s porukama s braniteljskog prosvjeda, Čačić ističe da je i sam branitelj-dragovoljac te da je s mnogo pripadnika te populacije u dobrim odnosima, uključujući Sačića. Predsjednik narodnjaka zaključuje da je siguran da se 80 do 90 posto branitelja ne protivi ulasku u Europsku uniju i nekažnjavanju zločina.

Osvrnuo se i na izjavu Hannesa Swobode koji je, smatra Čačić, prevršio mjeru. 'Izjavu Swobode bih povezao s izjavom Andrije Hebranga u kojoj on obavještava javnost da svi relevantni faktori, uključujući Swobodu i Europsku uniju, znaju datum parlamentarnih izbora u RH', rekao je Čačić. Istaknuo je da su jedini koji nemaju pojma o tom datumu hrvatski građani i Sabor.