U INTERESU HRVATSKE?

Vlada gradi cestu prema tvornici Rockwool

05.11.2010 u 18:11

Bionic
Reading

Vlada RH je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Odlukom zadužila Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) za izgradnju pristupne ceste prema tvornici kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o. u Pićanu, u Istarskoj županiji, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću

Naime, hrvatska je Vlada s Vladom Kraljevine Danske potpisala međunarodni Ugovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja, 5. srpnja 2000. godine. Na temelju tog obvezujućeg dokumenta tvrtka Rockwool Adriatic može zatražiti od Republike Hrvatske obeštećenje, ukoliko se spomenuta pristupna cesta dužine 400 metara ne izgradi, navodi se u priopćenju.

Vlada RH je u travnju 2010. godine prihvatila Program gospodarskog oporavka, iz kojeg je vidljivo kako su upravo prioriteti gospodarske politike unaprjeđenje ukupnog ulagačkog okruženja i snažna promocija i poticanje novih izravnih ulaganja u Hrvatskoj.

Za daljnji razvoj investicijskog okruženja i povećanje atraktivnosti i konkurentnosti uvjeta koji udovoljavaju poslovnim potrebama potencijalnih ulagača, potrebno je kontinuirano aktivno raditi na uklanjanju prepreka za ulaganja, kao i na rješavanju konkretnih problema stranih ulaganja u Hrvatskoj. Stoga je neupitno da je izgradnja ove pristupne ceste u interesu Hrvatske, stoji u priopćenju.