Krstulović Opara:

'Vlada će 2018. raspravljati o sudbini Spaladium arene'

25.10.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je najavio kako će o sudbini Spaladium arene raspravljati Vlada RH na sjednici planiranoj u Splitu na proljeće 2018., na kojoj će se otvoriti i niz drugih dalmatinskih tema.

 ’U Splitu ćemo na proljeće imati sjednicu Vlade, na kojoj ćemo otvoriti niz splitskih i dalmatinskih tema, a jedna od njih je i sudbina Spaladium arene koja ima neriješene odnose u stečaju,’ izjavio je novinarima Krstulović-Opara novinarima prilikom otvaranja  21. međunarodnog sajma SASO.

Prema njegovim riječima ‘otključavanjem problema Spaladium centra povući će za sobom lančani niz razvojnih tema - od rješavanja problema bivše vojarne Dračevac gdje je sada smješten Općinski sud, do mogućeg preseljenja splistke gradske uprave iz zgrade Banovine’.  

'Gradska uprava je sada smještena na atraktivnoj lokaciji na obali tik uz more, a ja smatram kako administraciji i birokraciji nije ondje mjesto', kazao je Krstulović Opara, dodavši da gradska uprava treba imati moderne i jeftine urede.  Jedna od varijanti je da se Gradska uprava  smjesti u poslovni toranj kojega je izgradnja zamišljena pored Spaladium arene, kazao je splitski gradonačelnik.

  • +2
Andro Krstulović Opara Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL