HUMANITARNA POMOĆ

Vlada Caritasu donirala 10 tona ribljih konzervi

18.03.2010 u 15:46

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade donesena je Odluka o jednokratnoj robnoj pomoći u hrani Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog, i to 24.000 kg goveđeg mesnog nareska, 10.000 kg ribljih konzerva, 15.000 kg mlijeka u prahu, 7.500 kg jaja u prahu i 15.000 kg šećera iz državnih robnih zaliha, u financijskoj protuvrijednosti 2.213.760,00 kn

Vlada je donijela i Odluku o izuzimanju od prodaje suvlasničkog dijela nekretnine i društva Agrolaguna d.d., Poreč. Ovlašćuje se Hrvatski fond za privatizaciju da sklopi sporazum s Društvom radi razvrgnuća suvlasništva i prijenosa prava vlasništva Agrolagune d.d., Poreč, uz obvezu društva da za vrijednost suvlasničkog dijela HFP-u za privatizaciju isplati iznos od 439.120.00 kuna, u roku od 8 dana od dana sklapanja sporazuma.

Uz to dana je suglasnost Hrvatskom nogometnom savezu, za isticanje kandidature za organizaciju i održavanje završnog turnira UEFA Europskog futsal prvenstva 2012. godine u Zagrebu i Splitu. Davanjem suglasnosti Vlada Republike Hrvatske nije preuzela nikakve financijske obveze.

Sukladno Uredbi o izmjenama Uredbe o osnivanju Šumarske savjetodavne službe, Herman Sušnik, predsjednik Upravnog vijeća spomenute Službe te članovi Robert Laginja i Ivica Francetić razriješeni su dužnosti. Novom predsjednicom imenovana je Biserka Šavor, a novim članom Mario Pečnik.

Zrinjka Peruško, članica Hrvatskog povjerenstva za suradnju s Organizacijom ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO), na osobni zahtjev razriješena je dužnosti, a novim članom imenovan je Damir Boras, kao predstavnik Ministarstva kulture.

Također, Miroslav Mihoci, član Trgovačkog društva Lipovica d.o.o. razriješen je dužnosti i na njegovo mjesto imenovan je Branko Peran.

I na kraju, član Odbora za javni nadzor revizije, Miljenko Pavlaković, razriješen je, a na tu dužnost imenovan je Ivan Bubić.