KONAČAN KRAJ?

Vjesnik od subote neće izlaziti u tiskanom izdanju

Bionic
Reading

Vjesnika sutra neće izići, potvrdio je direktor Narodnih novina Robert Mekinić Novom listu premda je u prvom kontaktu kazao da vikend dvobroj najvjerojatnije neće izaći, a Večernji list javlja da su pregovore s potencijalnim vlasnikom prekinule Narodne novine

Pregovori s Oak Investmentment Management Groupom Nikole Frankopana očito su propali, a ostalo je još tek nekoliko sati da se situacija promijeni u posljednjem trenutku i da pripremljeno sutrašnje izdanje Vjesnika ipak ugleda svjetlo dan, piše Novi list.

Međutim, Mekinić je i zaposlenima kazao da u subotu neće biti Vjesnika na kioscima, a Večernji list piše da se vlasnik Vjesnika - Narodne novine i zainteresirani kupac britanski fond OAK Investment u vlasništvu Nicholasa de Frankopana nisu dogovorili te da su pregovore prekinule Narodne novine.

'Naša je uprava odlučila da se prekine s pregovorima jer do jučer nismo dobili tekst ugovora u kojemu bi decidirano pisalo da mogu pokriti šesnaest milijuna kuna duga i do kada', objasnio je Večernjem listu Petar Piskač, predsjednik uprave Narodnih novina. On pretpostavlja da će sada netko od vjerovnika pokrenuti stečaj Vjesnika. Još prije dva mjeseca najavljivalo se da se Vjesnik više neće tiskati jer je Tiskari dužan pet milijuna kuna i više nema papira za nastavak tiskanja.


'Držao sam list u tisku misleći da ću tako zaštititi dug koji imaju prema nama. Više nemamo papira za tiskanje, a i kad bismo imali, ne bih mogao nastaviti s tiskom jer ne znam do kad bi išlo tiskanje a da nam se ne plati. Tiskara nema mogućnosti tiskati list niti jamstvo Narodnih novina da ćemo naplatiti dug', kazao je Večernjaku Zlatko Šoštarić, predsjednik uprave Tiskare.

Bez obzira na dug, nastavio je tiskati list vjerujući da će se problem Vjesnika riješiti ubrzo nakon završetka natječaja za njegovu prodaju, koji je bio 10. travnja, a u to je vrijeme dug narastao za sto tisuća kuna.

Od OAK Investmenta nema objašnjenje zašto su pukli pregovori, no trebali bi se o svemu očitovati u ponedjeljak.

U međuvremenu, nagađa se zašto država nije bila popustljivija prema ponuđaču s obzirom na to da Vjesnik nije 'zlatna koka' nego teret proračunu, a pitanje je i kakva je daljnja sudbina 98 zaposlenih, no do konačne odluke Vjesnik možete i dalje čitati na internetskom portalu