SARAH PALIN

'Vjerujem da mogu pobijediti Obamu 2012.'

19.11.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin izjavila je za TV mrežu ABC News da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za Bijelu kuću i vjeruje da može pobijediti predsjednika Baracka Obamu na izborima 2012. godine

Palin je u emisiji ABC-a Barbare Walters '10 najfascinantnijih ljudi 2010', koja će se emitirati 9. prosinca, na pitanje Walters: 'Ako se kandidirate, možete li pobijediti Obamu?' odgovorila: 'Ja vjerujem u to.'

To je drugi put u tjedan dana da republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008. potvrđuje namjeru da se kandidira za predsjednicu 2012. godine. U intervjuu New York Times Magazinu u nedjelju, Palin je na pitanje o kandidaturi kazala 'da vodi raspravu unutar obitelji, jer joj je obitelj najvažnija'. Priznala je da misli da bi joj izborna kampanja bila velik izazov.

Sarah Palin i njezina obitelj ovih dana su u središtu pozornosti američke javnosti s dva televizijska 'reality show' programa - 'Aljaska Sarah Palin' na TLC-u i 'Plesu sa zvijezdama' na ABC-u, gdje je Bristol Palin, unatoč ne baš najboljem nastupu, ostvarila iznenađujući uspjeh zahvaljujući glasovima pristaša pokreta Tea Party koji podupire Sarah Palin, te ušla u finale.

Dok obitelj Palin ima snažnu potporu konzervativnih republikanaca, nedavna anketa Instituta Gallup pokazala je da 52 posto Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje o Palin. Ispitivanje raspoloženja birača, CNN/Opinion Research Corp, čiji su rezultati objavljeni u utorak, pokazalo je da bi na izborima, da se održavaju sada, Obama pobijedio Palin sa 52 prema 44 posto glasova.