BENEDIKT XVI. U HRVATSKOJ

Vjernici iz tri biskupije u BiH dolaze na susret s papom

02.06.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Mnogobrojni vjernici, katolički biskupi i poglavari crkvenih redova iz Bosne i Hercegovine nazočit će pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, potvrdili su u četvrtak iz tajništva Biskupske konferencije BiH (BK BiH)

U Hrvatsku će na susret s papom stići vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić i pomoćni biskup Pero Sudar, predsjednik Biskupske konferencije i banjolučki biskup Franjo Komarica i pomoćni biskup Marko Semren, mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić i vojni biskup Tomo Vukšić, potvrdio je glavni tajnik BK BiH Ivo Tomašević. Prema njegovim riječima, organizirani dolazak autobusima s mladim katoličkim vjernicima iz BiH upriličile su tri biskupije, dok će nemali broj vjernika dolaziti u Hrvatsku osobnim automobilima.

Organizirani su posebni dolasci u Hrvatsku za vjernike koji će biti na dvodnevnom susretu s papom, odnosno za vjernike koji će u nedjelju nazočiti misi.

Ranije je potvrđeno da će na susretu s papom Benediktom XVI. biti nazočni i provincijali dviju franjevačkih provincija iz BiH, fra Lovro Gavran i fra Ivan Sesar