POJAČANI SUKOBI U IDLEBU

Više od 90 mrtvih u Siriji od subote

11.03.2012 u 13:23

Bionic
Reading

Sirijska vojska u nedjelju je pojačala napade na pobunjeničku pokrajinu Idleb, planinsku pokrajinu na sjeverozapadu Sirije koja graniči s Turskom, a diljem zemlje je noćas smrtno stradalo 19 osoba, izvijestila je sirijska nevladina organizacija

Nakon bombardiranja grada Idleba u istoimenoj pokrajini koji je u subotu bio poprište žestokih sukoba između vojske i ustanika, i u koji su ušle vladine snage, vojska je pokrenula akciju u pokrajini Džisr al Šugur, rekao je predsjednik sirijskog Opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman.

'U nedjelju ujutro počeli su žestoki sukobi između dezertera i pripadnika sirijske vojske u području Al-Džanudije', blizu spomenutog područja, rekao je Rahman.

'U sukobima su ubijena trojica vojnika, a smrtno je stradao i jedan civil. Vojska se priprema za ofenzivu na pobunjeničko uporište Džabal al Zauju', gdje je koncentriran velik broj dezertera, rekao je Rahman.

U žestokim je sukobima u subotu u Siriji smrtno stradala 91 osoba. Među njima je 32 civila i 20 vojnika. Ubijeno je i 39 ustanika, uglavnom u pokrajini Idleb. Opservatorij raspolaže podatkom prema kojemu je od početka pobune u Siriji ubijeno više od 8500 ljudi.