POTPORE CIVILNIM UDRUGAMA

Više od 4 milijuna kuna za antikorupcijske projekte

01.09.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Vladin Ured za udruge izvijestio je da je danas objavljen natječaj za sredstva namijenjena projektima civilnog društva koji doprinose suzbijanju korupcije, a riječ je o 630.000 eura za koja se do 2. studenoga mogu natjecati neprofitne, nevladine organizacije ili mreže takvih organizacija

Najboljim projektima dodijelit će se potpora od 50.000 do 180.000 eura, a osim nevladinih udruga, podnositelja projektnih prijedloga, u partnerskom odnosu na projektima mogu sudjelovati i lokalne i područne (regionalne) samouprave te javne ustanove i obrazovne institucije.

Natječaj ima za cilj poboljšanje utjecaja civilnog društva u oblikovanju i provedbi javnih politika, a kroz aktivnosti izgradnje kapaciteta udruga i ostalih organizacija civilnog društva za kvalitetniju suradnju s javnim institucijama relevantnima za područja obuhvaćenima natječajem, navodi se u priopćenju vladina Ureda za udruge.

Natječaj je objavljen u okviru pretpristupnog programa "IPA 2010 Potpora naporima organizacija civilnog društva za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije", kao potpora EU i Vlade jačanju doprinosa organizacija civilnoga društva provedbi antikorupcijskih mjera u procesu pristupanja EU, stoji u priopćenju.

Iz Ureda za udruge kažu da će, kao i za do sada objavljene natječaje za udruge i ostale organizacije civilnog društva, pratiti kvalitetu provedbe odobrenih projekata u uskoj suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te pružati tehničku podršku nositeljima projekata.

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i EuropAid-a.