stroža karantena

Virus se i dalje širi; vojska izlazi na ulice Lombardije

20.03.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Guverner Lombardije Attilio Fontana rekao je u petak da je vlada prihvatila rasporediti vojsku u toj regiji kako bi se postrožila karantena u borbi protiv širenja koronavirusa

Zahtjev da se rasporedi vojska na ulice Lombardije "je prihvaćen.. i 114 vojnika bit će razmješteno širom Lombardije. To je još uvijek premalo, ali je pozitivno", kazao je na konferenciji za novinare.

Lombardija je zatražila od vlade i da dodatno postroži restrikcije koje su već na snazi, a uključuju i zatvaranje svega što nije ključno za život kao i zabranu okupljanja.

Fontana je, iako nije dao konkretne brojke, dodao da posljednji podaci pokazuju da nema usporavanja pandemije koronavirusa u Lombardiji.

"Na žalost ne vidimo promjenu u trendu brojki koje rastu", istaknuo je.

Prije nekoliko dana Fontana je rekao da ima razloga za optimizam jer podaci pokazuju da se virus počeo širiti nešto sporije.

"Povećanje broja novih slučajeva nije tako dramatično kao što je bilo prije dva, tri dana. Nadajmo se da se radi o preokretu trenda. Kažem to u poluglasu, ovo bi mogao biti početak silazne putanje", kazao je Fontana u ponedjeljak.