HRVATIN UNIŠTIO DOKAZE

Vinki Cetinski mjesec dana pritvora!

14.04.2011 u 15:45

Bionic
Reading

Rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, koji se od utorka nalazi u pritvoru zbog sudjelovanja u malverzacijama 'Končarevim zemljištima' i štete od 35 milijuna kuna tvrtki Kermas ulaganja, zaradio je novu kaznenu prijavu, i to za poticanje na kazneno djelo sprečavanja dokazivanja

Kako je izvijestila istarska policija, u nastavku kriminalističkog istraživanja malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak iz Rovinja počinio kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, dok je 42-godišnjak, također iz Rovinja, počinio isto kazneno djelo, ali poticanjem.

Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke pohranjene na računalima koje su koristili njegov odvjetnički ured te agencija za nekretnine, vlasništvo 50-godišnjaka iz Rovinja, a što je ovaj i učinio, na način da je iz računala izvadio tri kućišta tvrdih diskova iz kojih je potom izvadio nekoliko magnetnih pločica koje je oštetio prikladnim predmetom. Obavljenim očevidom utvrđeno je da su kućišta i magnetne pločice bačeni u kante za odlaganje otpada na području Rovinja i Bala.

Podsjetimo, rovinjski odvjetnik je sedmoosumjičeni u aferi Zemljišta. Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na suoptuženike i svjedoke.

Prvoosumnjičena Vinka Cetinski, prema pisanju iPressa, također će u pritvoru provesti najmanje mjesec dana, što joj je danas odredio istražni sudac Županijskog suda u Puli, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Mjesec dana pritvora određeno je i Marinu Sorgi i Borisu Sorgi.