HAKIRANA TV POSTAJA

Vijest o zombi apokalipsi uzbunila američke gledatelje

12.02.2013 u 14:39

Bionic
Reading

Gledatelje televizijske postaje u američkoj saveznoj državi Montana šokirala je vijest o 'zombijevskoj apokalipsi', koja se čula s malih ekrana. Montana Television Network priopćila je da su hakeri provalili u sustav uzbunjivanja TV postaje KRTV i njezine podružnice CW

Na internetskoj stranici KRTV-a naknadno je osvanulo objašnjenje prema kojemu su hakeri objavili da 'leševi ustaju iz grobova' u nekoliko okruga Montane.

Dok se na ekranima neometano vrtjela reklama o posljednjem hitu u domaćinstvu, tavi za savršeno pečenje američkih palačinki i jaja 'na oko', tonski zapis prekinut je upozorenjem da leševi 'napadaju žive' mete i da ne se ne priblžavaju hodajućim mrtvacima jer oni mogu biti 'iznimno opasni'.

'Vlasti u vašem području izvijestile su da leševi ustaju iz grobova i napadaju žive. Pratite poruke na svojim ekranima, jer će se nove informacije objaviti čim budu dostupne', poručeno je gledateljima.

TV postaja poručila je da nema govora o nikakvoj uzbuni i da njezini stručnjaci istražuju ovaj slučaj. Ništa slično nije zabilježeno u povijesti tog medija.

Novinari su nazvali KRTV kako bi doznali više o tom slučaju, no preusmjereni su na jednog od direktora Montana Television Networka, Jona Saundersa, koji nije uzvratio poziv.

Great Falls Tribune piše da je lažna uzbuna izazvala paniku među nekim gledateljima te su temeljem zastrašujuće poruke zabilježena najmanje četiri poziva policiji.