ŽARE I GOCI U PLAŠKOM

Vijećnica SDSS-a odustala od četničkog koncerta

02.04.2010 u 09:12

Bionic
Reading

Za pravoslavne vjernike iz Plaškog za proslavu Uskrsa u jednom od lokalnih kafića trebao je biti održan nastup dua Žare i Goci iz Republike Srpske, međutim, prema informacijama iz policije, koncerta ipak neće biti

Prema odgovoru kojeg smo dobili iz karlovačke Policijske uprave, tamošnji plavci nisu ni dobili nikakvu prijavu javnog okupljanja ili koncerta. No, stvar su ipak odlučili istražiti.

'S obzirom da je u javnosti bila najava o održavanju koncerta obavljen je razgovor s vlasnicima ugostiteljskog objekta gdje se trebao održati koncert, kojom prilikom su vlasnici upoznati sa zakonskim odredbama vezanim za ispunjavanje uvjeta javnih okupljanja, a nakon čega su vlasnici odustali od organizacije i održavanja koncerta', stoji u odgovoru policije.

Podsjetimo, duo Žare i Goci u dijelu svojih pjesama pozivaju na linč muslimana i otvoreno veličaju četništvo. Kafić u kojem se trebao održati opskurni fašistički koncert u vlasništvu je Mare Šupice.

Riječ je o bivšoj SDSS-ovoj načelnici Plaškog, koja trenutačno kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a obnaša funkciju predsjednice plaščanskog Općinskog vijeća. Kaportal doznaje kako su i Šupica i i HDZ-ov načelnik Plaškog Ivan Šego jučer bili na razgovoru u policijskoj postaji u Ogulinu.