u uredu predsjednice

Vijeće za gospodarska pitanja Kolinde Grabar Kitarović raspravljalo o digitalizaciji

30.01.2019 u 17:44

Bionic
Reading

Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske na 35. redovnoj radnoj sjednici raspravljalo je o digitalizaciji, a u svoj je rad na tu temu uključilo i predstavnike tvrtki McKinsey & Company i Google Hrvatska, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je sjednici i tom prigodom istaknula važnost digitalizacije, koja bi u budućnosti trebala postati jednim od najvećih pokretača gospodarskog razvoja i produktivnosti.

Uvodno izlaganje na temu 'Hrvatska – Novi izazivač u digitalnom ringu - Digitalizacija u ulozi novog pokretača rasta Hrvatske' održali su Jurica Novak i Tomislav Brezinšćak iz tvrtke McKinsey & Company, a sjednici Vijeća nazočio je i Joško Mrndže iz tvrtke Google.

Istaknuli su kako su u svom istraživanju utvrdili da se snažnim fokusiranjem na digitalizaciju u Hrvatskoj do 2025. godine može generirati 8,3 milijardi eura BDP-a, s obzirom na to da tradicionalni pokretači rasta postupno nestaju usporedno s rastom digitalne ekonomije, te predstavili preporuke za rast digitalizacije u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom Kitarovićem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje stupnja digitalizacije u Republici Hrvatskoj te o mogućnostima i izazovima na tom putu,' kaže se u priopćenju.