NAPAD U SISKU

Vidovićev aktivist napadnut šakom u glavu

28.05.2009 u 08:42

Bionic
Reading

Joso Mijadžiković iz Siska, član HSU-a, kandidat za Gradsko vijeće na Vidovićevoj listi, napadnut je u srijedu oko 14 sati nasred ceste u Galdovačkoj ulici u Sisku

Mijadžikovićev kombi s nalijepljenim slikama Davorka Vidovića i kandidata za zamjenike gradonačelnika Siska Ivanke Boras i Željka Vrbanusa, dok je vozio kroz Galdovo prema Sisku, u jednom trenutku pretekao je Ford karavan registarskih oznaka SK 647 B te mu kao u filmskim akcijama presjekao put, piše Jutarnji.hr.

'Jedva sam zaustavio auto, a vozač Forda, kojeg poznajem po viđenju, ali ne znam kako se zove, vičući i psujući krenuo je prema meni. 'Što ti po Galdovu imaš voziti taj kombi sa slikama komunjara. Je.. te Vidović i svi oni čije slike vozaš po gradu', povikao mi je objašnjava Mijadžiković koji je tada, kako priča, izvadio mobitel i počeo zvati policiju. 'On je upitao: 'Koga zoveš?', a kada sam odgovorio da zovem policiju, počeo je još ružnije psovati da me je.. policija i Vidović i sve komunjare. Kroz otvoreni prozor na automobilu udario me po ramenu i izbio iz ruke mobitel, a kada sam se sagnuo po mobitel, udario me šakom po glavi iza uha. Ipak sam uspio nazvati policiju, a napadač se odvezao. Rekli su mi iz policije da ih sačekam i zapišem registraciju napadača. Policija je odmah došla, napravili su zapisnik, a ja sam otišao na hitnu pomoć jer mi je jako zujalo u glavi i boljelo me', iscrpno je opisao nemili događaj Joso Mijadžiković.

On je inače hrvatski branitelj i ratni vojni invalid. Smatra da napad ima političku pozadinu jer je napadaču očito smetalo što on vozi kombi sa slikama Vidovića, Borac i Vrbanusa. Veli da je jako tužan što se u njegovom rodnom gradu tako može napadati ljude samo zato što su drukčije političke opcije.

Iva Hranitelj, glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke, rekla je da je policija zabilježila narušavanje javnog reda i mira u Galdovačkoj ulici u Sisku oko 14 sati. Prema policijskom izvješću, narušavanju javnog reda i mira prethodio je prometni prekršaj. Došlo je do oduzimanja prednosti vozila. Nije došlo do fizičkog kontakta vozila, ali je došlo do fizičkog obračuna vozača kombija Mijadžikovića i vozača Forda karavana Borisa. K. Vozač Forda psovao je i prijetio Mijadžikoviću te ga u jednom trenutku udario šakom u glavu.

'Mijadžiković nema vidljivih ozljeda glave, a protiv napadača Borisa K. bit će podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira', rekla je Iva Hranitelj.