'eklatantno laže'

Vidović Krišto pokreće inicijativu za opoziv ministra Marića zbog ljetovanja na jahti Blaža Pavičića

17.09.2021 u 13:13

Bionic
Reading

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto najavila je u petak da pokreće inicijativu za opoziv ministra financija Zdravka Marića zbog toga što, među ostalim, u javnosti nije iznosio istinu o ljetovanju na jahti Blaža Pavičića te o poslovanju tog poduzetnika s državom

„Obitelj Pavičić, s kojom se Marić voza na jahti, itekako, a zbog načina svojeg poslovanja, mora biti predmetom nadzora, kako porezne uprave, tako i carinske uprave, ali i ureda za sprječavanje pranja novca”, rekla je Vidović Krišto na konferenciji za novinare.

Zapitala se i kako će institucije djelovati kad njihov šef javno demonstrira bliskost i prijateljstvo s onima koje bi institucije trebale nadzirati.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Marić ni jedan dan više ne bi smio biti ministar financija jer djeluje protuzakonito, u interesu pojedinih moćnika i dubioznih struktura nanoseći štetu građanima, smatra Vidović Krišto koja kreće u prikupljanje potpisa na prijedlog o Marićevu opozivu.

„Ako ministar financija eklatantno laže i kaže kako se vozi na jahti od 20 metara poduzetnika koji tobože nema nikakve veze s državom – onda ne samo da iznosi neistine, već time i vrijeđa inteligenciju svih hrvatskih građana”, ustvrdila je zastupnica.

Poručila je i da, dok za privilegirane pojedince zakoni ne vrijede i mogu raditi što hoće, za ogromnu većinu hrvatskih građana oni se primjenjuju rigorozno i brutalno.

Marić obmanjivao javnost i ranije

Vidović Krišto kazala je da je ministar Marić obmanjivao javnost i ranije te ocijenila da bi trebao podnijeti trenutačnu ostavku ili bi ga premijer Andrej Plenković morao odmah razriješiti.

Poručila je da je njezina inicijativa svojevrsna prekretnica i to prvenstveno za saborske zastupnike koji trebaju reći na čijoj su strani, „na strani hrvatskih građana, na strani pravde, europskih vrijednosti i hrvatske budućnosti ili na strani korupcionaške hajdučije i nepravde, u kojoj korist ima uska skupina odabranih, zbog kojih, pak, ogromna većina svakodnevno trpi svekolike nepravde”.

„Ovo je izbor između svjetla i tame” istaknula je Vidović Krišto i poručila ako i ne prikupio dovoljno potpisa zastupnika za opoziv Marića i dalje će se zalagati za vladavinu prava, za demokratske i europske vrijednosti i za pravednu Hrvatsku.