ZBOG 'IZNIMNIH ZASLUGA'

Vidošević od MORH-a dobio stan pa ga prodao

22.01.2011 u 10:07

Bionic
Reading

O pozamašnoj imovini šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića mediji su pisali već tijekom predsjedničke kampanje krajem 2009, međutim tada je bio nepoznat podatak da je Vidošević 1995. od MORH-a za 'iznimne zasluge' dobio stan, na kojem je kasnije dobro zaradio. Priču donosi Večernji list, koji će i sljedećih dana pisati o sličnim slučajevima

Iako u Domovinskom ratu nije igrao veliku ulogu, Vidošević je ipak, piše Večernji list, u jeku ratnih zbivanja zbog iznimnih zasluga od MORH-a dobio stan u Zagrebu od 153 četvorna metra. Dok su drugi, koji su također dobili MORH-ove stanove, nakon rješavanja stambenog pitanja takve stanove znali vraćati, Vidošević to nije učinio. Dapače, poveći je stambeni prostor u Zagrebu prodao prošle godine za 220 tisuća eura.

Da priča bude zanimljivija, iako je u predsjedničkoj kampanji objavio svoju imovinsku karticu, u njoj nije naveo i luksuzni stan.

Na upit Večernjeg da objasni kako je dobio vojni stan, Vidošević je putem svoje glasnogovornice poručio da je stanarsko pravo nad stanom u Splitu veličine 60 četvornih metara zamijenio za stanarsko pravo na zagrebački stan veličine 153 četvorna metra. Međutim, novinari Večernjeg uvidom podatke koje im je dostavio anonimni izvor nisu pronašli nikakav stan u Splitu.

O cijeloj situaciji za Večernji se oglasio i sam Vidošević

'Sve je bilo po zakonu. Ja sam kao ministar gospodarstva uputio zahtjev MORH-u da mi se zamijeni stanarsko pravo stana u Splitu za Zagreb. Uostalom, zašto bih se ja odrekao stanarskog prava?! I ako hoćete baš znati: za to je stanarsko pravo izginula cijela moja obitelj u Drugom svjetskom ratu', poručio je Vidošević.