NOVA VLADINA STRATEGIJA

Vidošević na čelu NO-a Podravke?

Bionic
Reading

U investicijskim i novinarskim krugovima poput groma je odjeknula vijest da premijerka Jadranka Kosor s mjesta šefa nadzornog odbora Podravke miče Ljubu Jurčića i na njegovo mjesto postavlja šefa HGK Nadana Vidoševića. Dvojac je takve informacije promptno demantirao

Nova organizacijska shema navodno je, kako piše Jutarnji, dogovorena na sastanku premijerke Jadranke Kosor i njezinog glavnog koalicijskog partnera, Josipa Friščića iz HSS-a. Osim Vidoševića koji bi trebao zamijeniti Jurčića, spominje se da će u NO ući i bivši župan i direktor koprivničke poslovnice Croatia osiguranja, HDZ-ovac Nikola Gregur, te SDP-ova koprivnička dogradonačelnica Vesna Želježnjak.

Takav prijedlog država bi trebala predstaviti u četvrtak na skupštini dioničara Podravke, međutim, prema najavama, takvoj ideji trebali bi proturječiti mirovinski fondovi koji u Podravci drže oko 33 posto glasova. Mirovince pritom najviše smeta da su nova dva člana NO Podravke isključivo politički izbor. Mirovinski fondovi čak su u spremni popustiti da se nadzorni odbor poveća sa sedam na devet članova, ali samo pod uvjetom da jedan bude predstavnik države, a drugi neovisan.

S druge strane, o novom preslagivanju u Podravci Vidošević nije čuo ni riječ. 'Kad je čuo takvo nagađanje, gospodin Vidošević uhvatio se za trbuh od smijeha', rekla je Večernjem glasnogovornica HGK Martina Sokač-Saraga.

Slično je Večernjem ispričao i sam Ljubo Jurčić. 'Ne bih pravio problem oko svog odlaska iz nadzornog odbora, ali čudno mi je sve to. Uskoro će skupština, ima različitih prijedloga, pa sam i danas razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor oko pozicije u NO-u. Ona je rekla da ostajem kao predstavnik države u NO-u. Rekao sam da neko vrijeme još mogu biti u NO-u, pripremiti par pravilnika i otići. Upravljanje nekom tvrtkom nije moje životno opredjeljenje. Ušao sam u Podravku u vrijeme kad je bila bura i oluja s namjerom da pomognem. Sad, kad se sve smirilo i kad je sve riješeno, za 2010. godinu javljaju se drugi ciljevi i apetiti', poručio je Jurčić.