okolica ljubljane

[VIDEO] Više od 250 vatrogasaca borilo se s ogromnim požarom u slovenskoj tvornici

14.06.2019 u 06:38

Bionic
Reading

Više od 250 vatrogasaca u četvrtak navečer borilo se s ogromnim požarom koji je zahvatio pogone tvornice Fragmat u mjestu Podskrajnik pored gradića Cerknice u okolici Ljubljane. Vatra je kasno u noći stavljena pod kontrolu, a zbog dima u petak neće raditi škole i vrtići u okolnim mjestima

Fragmat je tvrtka koja se bavi proizvodnjom izolacijskog materijala, a s obzirom na veliki stup dima koji se izdizao iznad požarišta i opasnosti od eksplozija, lokalne vlasti su svim mještanima u nekoliko sela u blizini tvornice naredile da ne izlaze iz kuća te da zatvore prozore, piše Jutarnji list.

Na više cesta bile u postavljene blokade, a zbog sigurnosnih je razloga evakuirana jedna benzinska postaja.

Kako javlja 24ur, prva dojava o požaru stigla je oko 20.15h, a prema tvornici je odmah upućen veći broj vatrogasaca. Na snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama čuju se detonacije.

U kasnim večernjim satima vatra je stavljena pod nadzor, a po prvim podacima, iz zasad nejasnih razloga buknuo je jedan od glavnih strojeva u proizvodnom pogonu. Vatra se proširila i zahvatila uskladišteni stiropor. Ozlijeđenih, po dosadašnjim podacima, nije bilo.