sve manje podrške

[VIDEO] Trump ponovo izviždan na borilačkom turniru u New Yorku

03.11.2019 u 18:02

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je zvižducima dočekan na turniru u borilačkim vještinama, u svom prvom posjetu New Yorku nakon što je najavio preseljenje iz Velike jabuke i u vrijeme istrage za njegov opoziv.

Nekoliko dana nakon što je izviždan na susretu Svjetske serije u bejzbolu, Trumpov dolazak je izazvao ovacije dijela publike, ali i zvižduke posjetitelja u Madison Square Gardenu.

U društvu ključnih republikanskih zastupnika i sinova Erica i Donalda Juniora, Trump je mahao 20.000 ljudi sa svog mjesta pored kaveza za borbe.

Zvižduci su odjekivali s viših tribina, dok su ovacije i uzvici 'Sjedinjene Države' dolazili iz dijelova publike pored Trumpa i njegove pratnje.

Trumpov posjet New Yorku bio je prvi nakon najave o promjeni prebivališta. Odlazi iz Trumpovog tornja na Petoj aveniji u ljetno odmaralište Mar-a-Lago u Palm Beach na Floridi.

Za Trumpa je utakmica bila bijeg od istrage o njegovu opozivu koju je pokrenuo Zastupnički dom zbog optužbi da je povukao pomoć Ukrajini kako bi ih pritisnuo da istraže njegovog političkog protivnika, bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena.

Donald Trump izviždan u New Yorku Izvor: Društvene mreže / Autor: Brian Tyler Cohen/Facebook

Nekoliko desetaka prosvjednika, uključujući članove lokalnih antifašističkih skupina, okupili su se u Midtown Manhattanu zbog Trumpova posjeta noseći plakate "Opozovite Trumpa" i skandirajući mu "Odlazi".

Na skupu u petak u Mississippiju, Trump je rekao da će ga "ljutita većina" glasača podržati, dan nakon što je Zastupnički dom u kojemu su većina demokrati, izglasao pravila o istrazi za njegov opoziv s mjesta predsjednika SAD-a. 

  • +19
Donald Trump Izvor: EPA / Autor: Tasos Katopodis / POOL