SVETI PETAR OREHOVEC

[VIDEO] Slab odaziv građana na cijepljenje AstraZenecom u Koprivničko-križevačkoj županiji

17.03.2021 u 12:21

Bionic
Reading

U Svetom Petru Orehovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji u srijedu ujutro zabilježen je slab odaziv građana na cijepljenje cjepivom AstraZenece

U prva dva sata, kako je objavila foto agencija Pixsell, od 210 pozvanih osoba odazvalo se njih tek 73, što je oko trećine.

Podsjetimo, nakon što je u utorak ujutro Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio odluku o privremenoj odgodi punkta za cijepljenje opće populacije u Svetom Petru Orehovcu cjepivom AstraZenece, planiranog za srijedu 17. ožujka, u ranim poslijepodnevnim satima ta je odluka promijenjena.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić objavio je da će u srijedu ipak biti cijepljenja AstraZenecinim cjepivom na punktu u Svetom Petru Orehovcu za one sugrađane koji se žele cijepiti tim cjepivom. Ljubić je rekao kako su prethodno od cijepljenja bili odustali jer su mnogi građani općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik odustali od cijepljenja.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

'Organizacija punkta je zahtjevan posao koji iziskuje ljudske i materijalne resurse. Osim toga, mišljenje EMA-e najavljeno je za četvrtak i ako bi ono bilo pozitivno, sigurno bi potaknulo još neke naše sugrađane na cijepljenje', rekao je Ljubić i dodao kako je pogrešno protumačeno to da je Stožer protiv cijepljenja AstraZenecom te je pozvao zainteresirane građane da se dođu cijepiti u srijedu.