Tanja Erichsen

[VIDEO] Šefica danske agencije za lijekove srušila se na konferenciji za medije

15.04.2021 u 16:59

Bionic
Reading

Tanja Erichsen, šefica danske Agencije za lijekove, onesvijestila se tijekom konferencije za novinare na kojoj je objavljeno da Danska do daljnjega prestaje cijepiti AstraZenecinim cjepivom

Erichsen je objavila da Danska prestaje cjepiti AstraZeneca cjepivo i potom se srušila pred kamerama. BBC javlja da je preventivno prebačena u bolnicu i navodno se oporavila. Uzrok zbog kojeg se srušila nije objavljen.

Danska je ovaj tjedan postala prva zemlja koja je obustavila uporabu cjepiva AstraZenece, dok europski dužnosnici nastavljaju analizirati desetke izvještaja o vrlo rijetkim krvnim ugrušcima u kombinaciji s niskim trombocitima koji su se pojavili u zemljama Unije, kao i u Velikoj Britaniji.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), koji zajedno s britanskim i europskim medicinskim agencijama i dalje preporučuje uporabu tog cjepiva navodeći da koristi cjepiva premašuju rizike, također pritišće zemlje da ne gomilaju cjepiva ako ih ne koriste.

Dužnosnici WHO-a nisu kritizirali prestanak cijepljenja AstraZenecom u Danskoj i rekli da bi svaka nacija trebala biti fleksibilna u donošenju odluka o svojim programima cijepljenja na temelju stopa procijepljenosti, zaraze i hospitalizacija.