SIGURNOST PRIJE SVEGA

[VIDEO] Pogledajte impresivnu zračnu pratnju Putinova zrakoplova

22.05.2019 u 21:30

Bionic
Reading

Impresivni kadrovi zračne pratnje zrakoplova ruskog predsjednika Vladimira Putina u obliku skupine od šest lovaca pete generacije Su-57 postali su hit na internetu

Kako prenosi portal Russia Beyond the Headlines, na snimci se može vidjeti polovica eskadrile višenamjenskih lovaca u savršenoj formaciji koji na minimalnoj udaljenosti unutar standardnih sigurnosnih procedura čuvaju ruski predsjednički zrakoplov.

Prizor koji ostavlja bez daha snimljen je 14. svibnja tijekom Putinova dolaska u grad Ahtubinsk, u kojem je ruski predsjednik održao sastanak s vodećim ljudima ruskog ministarstva obrane i predstavnicima vojno-industrijskog kompleksa.

Šest lovaca tipa Su-57 snimljeni su tijekom preuzimanja osiguravanja Putinova zrakoplova prilikom njegova ulaska u zračni prostor u blizini Ahtubinska.

Putin je ranije ove godine ocijenio te lovce kao najbolje na svijetu, dok je ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov izjavio kako bi ruski zrakoplov u hipotetičkoj zračnoj konfrontaciji bez ikakvih problema pobijedio američki avion tipa F-35 Lightning II.

Svjetska premijera ruskog lovca pete generacije održat će se na zrakoplovnom sajmu u Parizu sredinom idućeg mjeseca. Riječ je o višenamjenskom lovačkom avionu konstruiranom upotrebom tehnologije koja omogućava smanjenu radarsku nevidljivost.

Taj zrakoplov ima mogućnost letenja nadzvučnom brzinom u režimu rada motora bez dopunskog sagorijevanja, odnosno tzv. superkrstarenje, visoke performanse leta, napredne funkcije te visoku integraciju opreme i računalne podrške, a u stanju je suprotstaviti se američkim lovcima pete generacije poput F-22 Raptor i F-35 Lightning II.

Izvor: Društvene mreže

Su-57, koji potpisuje dizajnerski ured Suhoj, trebao bi zamijeniti lovačke avione tipa Su-27 i MiG-29. Prilikom opisivanja naoružanja koje može ponijeti ovaj ruski zrakoplov, britanski novinari upozorili su da se radi o letjelici koja je projektirana za 'treći svjetski rat'.

Novi zrakoplov može ponijeti rakete zrak-zrak dometa 300 kilometara te najnovije rakete zrak-zemlja i zrak-more, koje lete hiperzvučnom brzinom.