NEVJEROJATNA SNIMKA

[VIDEO] Muškarac skoro tri minute sam šetao i snimao u policijskoj postaji u Sinju; analizirao je gdje je najbolje postaviti dinamit

09.03.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Nepoznati muškarac objavio je snimak na YouTubeu, u kojem tijekom noći samostalno gotovo tri minute šeće po prostorijama policijske postaje u Sinju, pri čemu ga nitko ništa pitao ili upozorio

Doista nevjerojatna snimka dijeli se na društvenim mrežama od ovog vikenda. Naziv snimke je 'Kontrola stanja sigurnosti Policijske postaje Sinj za slučaj terorističkog napada', što je, kako stoji u opisu videa, bio i plan nepoznatog snimatelja.

Muškarac tako dvije i pol minute šeće po praznim prostorijama PP Sinj komentirajući što sve može ukrasti te analizira gdje bi bilo najbolje postaviti dinamit.

Izvor: Društvene mreže

Za policiju nema ništa sporno

Slobodna Dalmacija kontaktirala je s PU splitsko-dalmatinskom, a oglasili su se priopćenjem koje donosimo u nastavku.

Snimka je nastala 25. veljače 2020., kada je muškarac, čiji identitet je utvrđen i poznat je službenicima, pristupio u postaju u Sinju i tražio razgovor s policijskim službenikom te je isti upućen da sačeka u hodniku. Isti je naveo da će izaći na terasu kako bi zapalio cigaretu dok čeka na razgovor, nakon čega se stepenicama spustio u dvorište ispred postaje, odakle je ušao u nekoliko prostorija u kojima tada nije bilo službenika jer se nisu koristile, a te prostorije imaju zasebne ulaze iz dvorišta (prostorije za otpremu policajaca i prostorije za zadržavanje).

Dežurna službenica ga je nekoliko minuta nakon njegovog dolaska pozvala da se vrati unutar postaje. Za to vrijeme osoba je snimila naprijed navedene prostorije postaje. Dva dana nakon utvrdili smo da je snimku javno objavio na društvenim mrežama te smo s njim na te okolnosti obavili razgovor. Nismo utvrdili postojanje elemenata prekršajne ili kaznene odgovornosti. Osoba je snimila prostoriju za otpremu i prostorije za zadržavanje u kojima tada nije bilo službenika, jer tada nije bilo potrebe za korištenjem istih, a na tim prostorima su se tog dana obavljali radovi obnove i zamjene prozora i vrata. Kako bismo poboljšali uvjete rada postaje i osigurali adekvatne prostore za rad policajaca, ali i za stranke, trenutačno je u tijeku rekonstrukcija i obnova policijske postaje, zbog čega su na postaji u tijeku građevinski radovi.

Već smo do sada poduzeli dodatne mjere u cilju onemogućavanja prolaza stranaka u dijelove postaje koji nisu za građane. Unatrag nekoliko mjeseci na postaji su obavljeni dodatni radovi u cilju onemogućavanja ulaza u cjelokupni prostor postaje osim s prednje strane, a u tijeku su radovi potpunog zatvaranja dvorišta za neovlaštene osobe. Poduzete su i dodatne mjere i radnje kako bi se osiguralo da službene prostorije uvijek budu zaključane i nedostupne svim neovlaštenim osobama.