organizacija RF-a

[VIDEO/FOTO] Incident na skupu ispred HDZ-a: Saborski zastupnik Kapulica upao na skup sa zastavom Ukrajine, a prosvjednici mu vikali 'majmune'

30.09.2022 u 21:13

Bionic
Reading

Radnička fronta (RF) u petak navečer održala je prosvjed na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma pod nazivom “Za budućnost bez HDZ-a”, a izjavu medijima predsjednice RF-a Katarina Peović prekinuo je HDZ-ov zastupnik Mario Kapulica koji je na Trg došao sa zastavom Ukrajine.

Na prosvjedu Radničke fronta protiv vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koji je održan na prostoru Meštrovićevog paviljona, prekoputa Središnjice HDZ-a, sudjelovalo je, prema procjeni policije, bilo 50-tak sudionika.

Po završetku skupa predsjednica RF-a saborska zastupnica Katarina Peović novinarima je izjavila da su zadovoljni i nastavit će se prosvjedima.

Na večerašnji im se prosvjed nije pridružio nitko od kolega iz drugih parlamentarnih, oporbenih stranaka, dodala je.

Davanje izjave predsjednice RF-a prekinuo je HDZ-ov zastupnik Mario Kapulica koji je na Trg došao sa zastavom Ukrajine, prigovorivši Radničkoj fronti da prosvjed protiv vladajućeg HDZ-a održavaju na dan kada je Rusija proglasila aneksiju okupiranih područja Ukrajine.

Incident s Kapulicom ispred HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list

"Znači, četiri sata nakon što je Putin proglasio anektiranje 15 posto Ukrajine, ovi koji ga podržavaju organiziraju prosvjed pred HDZ-om. To je sramotno. Živjela Ukrajina", izjavio je saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica koji je stao pored Katarine Peović sa zastavom Ukrajine.

Prije toga prekinuo ju je u izjavi i došlo je do verbalne prepirke kada mu je članica RF-a Sandra Crnković pokušala iz ruku uzeti zastavu Ukrajine .

Crnković je nakon prosvjeda Hini izjavila da je Kapulica došao s "dva HDZ-ova tjelohranitelja". Ona mu je iz ruku pokušala uzeti zastavu Ukrajine koju je donio, da im se, kako je rekla, "ne bi narušio prosvjed i zagadio prostor s takvom jednom provokacijom, jer je Radnička fronta vrlo dobro komunicirala prema javnosti zašto su bili suzdržani vezano za Deklaraciju o Ukrajini".

Peović je novinarima rekla da je to što je Kapulica napravio, "suludo".

Prosvjed ispred HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač / CROPIX

"Suludo je da jedan saborski zastupnik vladajuće stranke ima potrebu ne samo doći na prosvjed i izreći svoje nezadovoljstvo, nego i tijelom sa svojim suradnikom spriječiti moj izlazak s press konferencije", rekla je Peović. Znači, dodala je, " njima nitko nije došao, niti smo provocirali. Oni su došli i provocirali nas", ustvrdila je .

Radnička fronta pokretač je inicijative “Za budućnost bez HDZ-a” u koju pozivamo sve organizacije, udruge i pojedince bez obzira na stranačku pripadnost kako bi zajednički usmjerili svoje aktivnosti prema rušenju HDZ-a.

Jutarnji list javlja da su prosvjednici vikali da je majmun, te da je njegova stranka izdala narod.

Više o zahtjevima s prosvjeda možete pročitati ovdje.

  • +36
Prosvjed Radničke fronte ispred HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac