MASOVNI KORONA PARTY

[VIDEO/FOTO] Hrpa smeća uz jezero: Pogledajte što je ostalo iza studenata koji su tulumarili na Jarunu

07.02.2021 u 20:48

Bionic
Reading

Nakon što se u petak navečer više stotina mladih družilo na otvorenom kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, pa ih je rastjerala policija, tulumi su se nastavili i u subotu, ovaj puta na obližnjem Jarunu. Video zapis objavljen na Instagram stranici Volim Hrvatsku prikazuje kakvo je stanje na Jarunu bilo jutro nakon tuluma

Studenti su nakon policijske akcije u petak navečer kod Studentskog doma 'Stjepan Radić' dan kasnije otišli na obližnji Jarun, gdje su se zabavljali na plaži jarunskog malog jezera, na terasama zatvorenih kafića te klupicama i kućicama za roštiljanje.

Na snimkama napravljenima u nedjelju ujutro vide se velike količine smeća koje su mladi partijaneri ostavili uz obalu jezera.

Hina od zagrebačke policije doznaje da su sinoć zaprimili dvije dojave o okupljanju osoba na Jarunu oko jezera, prvi put nešto iza 22 sata i drugi put oko tri ujutro. Nakon toga više nije bilo dojava.

'Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera', ističu u policiji. Iako neki mediji navode da je riječ o nekoliko stotina mladih, iz policije kažu da okupljene osobe nisu bile grupirane u većim skupinama i grupama.

  • +16
Studenti se zabavljaju na Jarunu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Čim je utvrđeno da nema kršenja epidemioloških mjera, znači da nije broj veći od dozvoljenog', pojašnjavaju. Iza 20 sati te nešto iza ponoći imali su dojave i o okupljanju kod HNK-a, ali je provjerom na mjestu događaja također utvrđeno da se osobe pridržavaju propisanih mjera.