poliglotske vještine

[VIDEO] Dosad smo čuli kako govori engleski, a poslušajte kako predsjednica govori španjolski jezik

14.03.2018 u 19:40

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je tijekom službenog posjeta Argentini pokazala kako odlično vlada španjolskim jezikom kojeg je studirala i diplomirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu

Predsjedničin posjet Argentini bila je odlična prilika za posezanjem za španjolskim, ujedno i službenim jezikom u toj južnoameričkoj državi.

O vrsnom poznavanju španjolskog jezika Kolinde Grabar Kitarović u srijedu su svjedočili nazočni u gradskoj skupštini Buenos Airesa gdje je hrvatskoj predsjednici uručena povelja počasne građanke argentinskog glavnog grada.

Predsjednica je, naime, održala govor na španjolskom jeziku kazavši kako je 'ponosna na sve naraštaje Hrvata koji su stigli u Argentinu i tamo krenuli ispočetka te 'skromno živjeli kako bi mogli pomagati svome zavičaju iz tuđine'.

Nakon govora, predsjednica je uručila odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima, udrugama i klubovima hrvatskog iseljeništva.

Snimku je na svom Facebooku objavila Jelena Nadinić kojoj je Grabar-Kitarović tom prilikom uručila priznanje za hrvatski zbor Jadran koji djeluje u Argentini.

Kolinda Grabar Kitarović u Argentini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr

Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović je 1993. godine diplomirala engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je usavršila i portugalski, a služi se još talijanskim, francuskim te njemačkim jezikom.