DIVLJE SVINJE U POHODU

Veprovi nahrlili u Karlovac, jednog ubio policajac

17.10.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Nekoliko divljih svinja viđeno je na različitim lokacijama u Karlovcu - od Luščića i Grabrika do Švarče... Slušatelji Radio Mrežnice vidjeli su jednu na potezu od crkve u Novom Centru kako juri cestom prema Luščiću

Jedan je vepar uletio i u MB Tiskaru, proletio kroz izlog trgovine i nastavio prema kružnom toku na Švarči. U međuvremenu, manja divlja svinja viđena je i kod 'pisanica'. Navodno je krdo stiglo iz pravca Jamadola te se u prolazu koji ide prema Ulici Luščić razdvojilo.

Policija upozorava građane da pripaze. Nakon pojave lisica na Gazi sada se službe moraju baviti i tom divljom životinjom koja je iz nekog razloga stigla u grad. O svemu je obaviješten Centar 112.

Veterinar s karlovačkog Veleučilišta Vedran Slijepčević savjetuje da bi bilo dobro da se regulira promet i skloni ljude na dionicama gdje su viđene životinje kako bi se one dokopale šume. 'Nikome se ništa neće dogoditi ako ih se pusti da prođu', rekao je za Radio Mrežnicu.

U međuvremenu je na Lučišću jedna divlja svinja ustrijeljena. 'Ušla je u dvorište obiteljske kuće i policijski službenik upotrijebio je vatreno oružje te ustrijelio životinju', potvrdila je Radio Mrežnici glasnogovornica Tamara Grčić.