Gori Deponij

Velik požar kod Čakovca, stup dima nadvio se nad cijelim Međimurjem, vatrogasci mole građane da ne izlaze iz kuća

25.05.2019 u 19:33

Bionic
Reading

Na odlagalištu otpada gradskog komunalnog poduzeć Čakom u Totovcu pokraj Čakovca u 17 sati izbio je požar. Vatrogasci mole građane okolnih naselja da ne izlaze iz kuća dok se stanje ne normalizira.

Čitatelji s terena o velikom požaru koji je izbio na odlagalištu otpada u Totovcu. Vatrogasci su nam potvrdili da se radi o požaru otpada, piše eMedjimurje.

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U ovom trenutku na terenutku su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Totovec koji su krenuli u gašenje vatrene stihije. Nad tim dijelom Međimurja nadvio se gusti crni dim koji je vidljiv čak i iz Čakovca i Varaždina.

Što je uzrok požara i kako je do njega došlo zasad nije poznato, a prema prvim neslužbenim informacijama nitko nije stradao.

"Zapalila se plastika, uzrok još ne znamo. Pretpostavljam da je to od od otpada odloženog na plohi za zaprimanje miješanog komunalnog otpada. Gore na vrhu saniranog dijela odlagališta je plastika koja sad gori i gorjet će još sat, sat i pol vremena. To je taj crni, gusti dim od plastike. Nadamo se da neće biti većih problema. Plastika će sigurno sva izgorjeti, vatrogasci to ne mogu zaustaviti jer su temperature visoke", kaže za Večernji list direktor Čakoma Ivica Perhoč.

Buknuo požar na deponiju komunalnog otpada u Totovcu Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dodaje kako sigurno ima nekakvog zagađenja.

"Kontaktirali smo Zavod za javno zdravstvo koji će obaviti mjerenja. Gori plastika, a zna se da dim ima određenih zagađenja. U svakom slučaju, rekao bih da je požar sad pod nadzorom, lokaliziramo ga i ići ćemo na sanaciju plohe. Bit će sigurno komentara u javnosti, na nama je da kažemo istinu. Sve što ćemo utvrditi, javnost će doznati", kaže Perhoč.