NEMA SLOBODNIH PRAVACA

Velike teškoće u prometu zbog snijega i jake bure

07.02.2012 u 22:50

Bionic
Reading

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Za sav promet zatvorene su i D1 Udbina-Gračac-Knin, D25 Gospić-Karlobag, D39 Aržano-Cista Provo, D52 Špilnik-Korenica, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D59 Knin-Kistanje-Kapela, D218 Brotnja- Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo- Mazin i D523 Šmrika-Križišće.

Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto.

Zbog snijega i leda, te jake bure koja stvara snježne nanose krajnje je otežan promet na dionici državne ceste D1 od Vrlike do Splita, kao i na autocesti A1 od čvora Zadar 2 do Biskog, posebice na dionici Skradin-Prgomet gdje ima i poledice. Jak vjetar puše na Istarskom ipsilonu, vozi se uz ograničenje brzine.

Samo za osobna vozila otvoreni su Paški most, most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Senja i ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Na državnoj cesti D27 Gračac-Zaton Obrovački kod mjesta Muškovci promet teče naizmjence, zbog prepriječenog teretnog vozila.

Na staroj cesti kroz Gorski kotar kod skretanja za Platak (D3) promet teče također naizmjence, zbog pada stabla na kolnik.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag ,Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska, Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli i Split-Rogač.

U prekidu su i sve katamaranske linije na riječkom području. Iz Zadra ne plove katamarani prema Premudi, Silbi i Olibu.

Na splitskom području u prekidu su brzobrodske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split , Jelsa-Bol-Split i Vis-Hvar-Split.