MATIĆEVA PORUKA NIKOLIĆU

'Velika Srbija je san, kao i moj san o Claudiji Schiffer – neostvariv'

25.05.2012 u 12:02

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je intervju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u Frankfurter Allgemeine Zeitungu, u kojem se referirao na svoju četničku prošlost. Nikolić je rekao da je 'Vukovar srpski grad u koji se Hrvati nemaju što vraćati', a Matić mu je uzvratio parafrazom poslovice koja kaže: 'Što sto pametnih napravi, jedan, onaj druge vrste, može upropastiti'

'Svemu što smo u Vukovaru 13 godina nakon mirne reintegracije uspjeli uspostaviti takvim se pokušajima i takvima izjavama sigurno ne čini dobro. Ni onom kraju, ni onim stanovnicima, ni Hrvatima, a ni Srbima, za koje se on, izgleda, tako jako zalaže', poručio je ministar Predrag Matić uoči sjednice Vlade.

Na upit kako vidi budućnost suradnje sa Srbijom i njezinim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, ministar Matić je odgovorio da ćemo 'morati surađivati jer su nam to susjedi'.

Ministar Matić prokomentirao je i neke Nikolićeve 'snove i želje', poput 'velike Srbije'.

'Gledajte, on kaže da postoje snovi koji se nikad neće ostvariti i s njime se slažem. Npr. i ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio sam da se ti snovi neće ostvariti', poručio je, uz osmijeh, ministar Predrag Matić.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirajući intervju Tomislava Nikolića kaže: 'Vidjet ćemo. On je zastupao jedne stavove ranije, a kao što se vidi iz intervjua, iako ne poriče te stavove, tvrdi da je evoluirao i nagovještava da bi mogao zastupati neke druge stavove', kazala je Pusić.  

Očekuje još kako će se Nikolić i srbijanska vlada postaviti: 'O tome ovisi u kojoj mjeri će se utjecaj unutar Srbije raspodijeliti ili koncentrirati na jednu stranu. Dosad je i na razini predsjednika i na razini vlade bila ista politička opcija, a vidjet ćemo hoće li tako biti i dalje', kaže Pusić.