TRAŽE GA OD JUTRA

Velika potraga za turistom koji je nestao u podvelebitskom kanalu

10.07.2018 u 20:29

Bionic
Reading

Od jutra u podvelebitskom kanalu traje opsežna pomorska, kopnena i zračna potraga za muškarcem, čiji nestanak su prijavili članovi njegove obitelji, izvijestili su iz Ministarstva mora

Akcija je pokrenuta nakon dojave o nestanku 27-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljanina, koji je jučer popodne jetskijem splovio iz Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu. Od tamo se posljednji put obitelji i prijateljima javio sinoć u 20 sati, navode iz Ministarstva.

Pomorska potraga obuhvaća područje podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga, gdje je angažirana i na kopnu.

U popodnevnim satima na istočnoj obali Paga, u uvali Gorička, službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog turista, a u spremniku su bile i njegove osobne stvari. Ključ za paljenje je nedostajao pa se pretpostavlja da je nestali u nekom trenutku s jetskija pao u more te da je plovilo nastavilo plutati dok se nije nasukalo.

Kopnenu potragu, uz Policijsku upravu Zadarsku, predvodi i Hrvatska gorska služba spašavanja, čijih se 16 pripadnika s dva psa tragača pretežito preorijentiralo na područje današnjeg pronalaska napuštenog plovila.

Vremenske neprilike isključene su kao mogući uzrok eventualne pomorske nezgode ili nesreće, kažu iz Ministarstva mora i dodaju da će morska potraga trajati do zalaska sunca i nastaviti se sutra.