kvar na trafostanici

Velika Gorica, grad od 60 tisuća stanovnika, dva sata bila bez struje

14.08.2019 u 22:21

Bionic
Reading

Velika Gorica i neka naselja u Sisačko-Moslovačkoj županiji ostala su bez struje oko 21.00 sat. Drugi najveći grad u Zagrebačkoj županiji, 60 tisuća stanovnika, u mraku je bio puna dva sata

Kronike Velike Gorice javljaju kako je najvjerojatniji razlog eksplozija osigurača na trafostanici u Mraclinu.

'Iako još nema službeno potvrđene informacije, nestanak struje u Velikoj Gorici povezan je s eksplozijom na trafostanici. Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panika', napisao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Struja se vratila oko 23 sata.

Stigla struja u Veliku Goricu! Cijela Velika Gorica i okolica ponovo imaju struje. Potvrđeno je kako je kvar izbio na trafostanici u Mraclinu i proširio se ne samo na područje Gorice već i prema Glini i Petrinji te susjednim općinama Pokupskom i Kravarskom zbog čega je cijelo to područje više od dva sata bilo bez električne energije. Šteta je sanirana, sve je pod naponom, prema informacijama ne bi trebalo biti daljnjih sanacija niti sličnih situacija, navode iz Kronika Velike Gorice.