VELIKA AKCIJA

Velika dilerska hobotnica u rukama policije

30.10.2012 u 08:17

Bionic
Reading

Istražne radnje nad više osoba u vezi s krijumčarenjem droge iz Slovenije u Hrvatsku provode se i u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, potvrdila je Ankica Kolić, glasnogovornica te policijske uprave, no zasad ne izlazi ni sa kakvim detaljima

Kolić kaže da složeno kriminalističko istraživanje nad više osoba u vezi s krijumčarenjem droge iz Slovenije u Hrvatsku provode policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Slovenije i u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te nadležnim županijskim državnim odvjetništvom.

Napominje da će javnost biti pravovremeno obaviještena po završetku kriminalističkog istraživanja. O složenoj policijskoj akciji u dvjema državama prva je izvijestila slovenska policija, koja navodi da se pretražuju kuće čak 18 osoba osumnjičenih za preprodaju droge na području Postojne, Sežane, Logatca i Ljubljane, kao i kuće 15 osoba osumnjičenih na području Hrvatske, među kojima je i jedan krim-policajac.

Doznajemo da je ova policijska akcija mjesecima pripremana uz pomoć Interpola u Ljubljani, Zagrebu i Lyonu. Navodno je obuhvaćala i tajne mjere nad policijskim službenicima u Sloveniji i Hrvatskoj jer se za neke sumnjalo da su odavali podatke iz istraga ljudima iz kriminalne organizacije, koji su vršili transport i prodaju droge.