VREMENSKE NEPRILIKE

Velika Britanija i u utorak zametena snijegom

03.02.2009 u 13:11

Bionic
Reading

Zbog najobilnijih snježnih padalina u proteklih 18 godina u Velikoj Britaniji, promet je u velikom dijelu te zemlje i u utorak, drugi dan zaredom, bio djelomice paraliziran, pa tako i u glavnome gradu Londonu

Promet u londonskim zračnim lukama Gatwick i Heathrow u utorak se postupno poboljšavao, no neki su letovi kasnili ili su otkazani, objavio je operater BAA.
Gradski prijevoz u Londonu u utorak je bio djelomice poremećen, iako ne u tako velikom opsegu kao dan ranije. Međutim, u utorak još nisu bile uspostavljene neke željezničke linije, primjerice u Kentu na jugu zemlje.

Snijeg je u utorak nastavio padati u Škotskoj i Walesu te na sjeveru Engleske.

Putnici spavaju na aerodromu Gatwick

Nekoliko stotina škola u Velikoj Britaniji i u utorak je ostalo zatvoreno.

Mediji su oštro kritizirali nadležne uvjereni da bi njihova bolja pripremljenost za slučaj vremenskih nepogoda spriječila prometni kaos i prateće štete.

Tri vlaka Eurostara, koji ispod La Manchea povezuju Pariz s Londonom, kasnila su noću na utorak te je nekih 2.000 putnika putovalo Eurostarom pet i po sati dulje, odnosno s čak sedam sati zakašnjenja, zbog obilna snijega koji nije prestajao padati. Eurostar se obvezao nadoknaditi ukupnu cijenu povratne vozne karte za tih 2.000 putnika koji su trpjeli kašnjenja.

U ponedjeljak navečer Eurostar je zbog nevremena otkazao prometovanje četiriju vlakova.